Iluzija jednakosti

Prigovaranje – tajno oružje žene

PRIGOVARANJE


Muškarci su vladari svijeta, ali žene su vladari muškaraca! 

Zašto je tako i kako u tome uspijevaju?

Muškarci i žene na različite načine dolaze do onoga što žele.

Muškarce od malih nogu većinom uče redu i disciplini i kako nagrada dolazi nakon dobro odrađenog posla.

Žene, s druge strane, pokušavaju izbjeći raditi za bilo što i služe se emotivnom ucjenom i manipulacijom kako bi dobile što žele. Kod djece to je neprestan plač i dernjava, durenje i manipulacija izjavama poput:

“Svi imaju te tenisice, samo ja nemam!

Želite da mi se svi rugaju? ;

Drugi roditelji su kupili svojoj djeci mobitel, vi mene nećete. Ne volite me! ;

Drugoj braći ste mogli priuštiti putovanje, zar nismo svi jednaki? ;

Nikada ništa ne tražim i sad kad pitam jednu stvar vi mi kažete ne! Zapamtiti ću vam to!… i sl.“

Kakve to veze ima sa odraslima i romantičnim vezama, pitate se?

Dopustite da vam predstavim glavno oružje koje žene koriste da dobije ono što želi – emocionalno nasilje!

Da li vam partnerica neprestano prigovarao i svađa se s vama do te točke da ste zaboravili zašto se više uopće svađate i što želi postići nastavljanjem iste?

Osjećate li se bespomoćno i uhvaćeno u klopku u kojoj sve što učinite ili rečete partnerica okrene protiv vas?

Osjećate li se toliko loše da bi ste učinili ili rekli bilo što samo da sve to prestane?

Da li na kraju uvijek popuštate u raspravi i nikada ne dobivate ono što želite?

Da li ste uvijek krivi za svaki problem koji nastane i uvijek ste vi  taj koji mora nešto mijenjati?

Uspoređuje li vas svako malo s drugima i govori vam kako ne valjate?

Morate li  stalno dokazivati svoju ljubav ili se pravdati svaki put kad odlučite učinite nešto samo za sebe ?

Jeste toliko preplašeni mogućnošću nove svađe da ćete učiniti sve da je izbjegnete?

Ako ste na većinu pitanja odgovorili pozitivno, u vezi ste sa odraslim djetetom koji vas pomoću emocionalnog nasilja drži u pokorstvu.

Da bi razumjeli zašto je to tako, moramo razumjeti razlike između muškaraca i žena.

Žene su većinom sitnije i slabije od muškaraca. Kako su muškarci uglavnom fizički snažniji, jedini način da se s njima sukobe i pobjede je ne fizički, verbalni način.

Živčani sustav žena je izdržljivije od muškarčeva i lakše se oporavljaju od stresa i mentalnog zamora.

Ta biološka prednost omogućava im neprekidno svađanje i prigovaranje koje za cilj ima izmoriti muškarca kako bi ga na kraju što lakše pridobile da učini ono što one žele.

Ne možete ih pobijediti u toj igri, zato je najsigurnije ignorirati i prekinuti svaku daljnju komunikaciju čim žena počne prigovarati.

Čak i kada ste u pravu po svim mogućim kriterijima i zakonima, čak i kad se čini bezazleno i zabavno, ne upuštajte se u daljnji razgovor, jer to je upravo ono što ona želi.

Žena će naći način da vas uvuče u besciljni razgovor koji će se svesti na prebacivanje krivnje, vrijeđanje, ucjenjivanje i posramljivanje.

Ako i postoji stvarni problem i nađete rješenje, to nikada nije bio cilj rasprave.

Jedini cilj je izmoriti vas.

Skrenuti će s teme i početi vam spočitavati svaku grešku koju ste ikada učinili, namjerno izokrečući svaku vašu riječ kako bi skrenula temu s razuma i logike i natjerala vas u defenzivni stav i opravdavanje nebuloznih insinuacija.

Nakon nekog vremena, htjeti ćete okončati tu agoniju, i ona će vam to dopustiti samo pod jednim uvjetom – da priznate da ste u krivu ili promijenite sebe ili svoje ponašanje te učinite sve što ona traži od vas.

Čim ste popustili i priznali poraz, ona će to shvatiti kao potvrdu da vas se može manipulirati i krenuti će „trenirati strogoću“, tražeći prilike da nad vama vrši emocionalni teror.

Samo će čekati da nešto krivo rečete ili učinite da vas posrami i u vama ubije svaki trag otpora prema bezuslovnom slaganju sa svime što od vas traži i želi.

Ako kojim slučajem ne uspije dobiti ono što želi od vas ovim načinom, odigrati će zadnju kartu – ‘odlazim’.

Kad se nađete u takvoj situaciji, jedino što možete učiniti je pomoći joj da otiđe, otvorivši joj vrata kao pravi gentleman. (Čitajte više u: Potrebitost: Tihi ubojica odnosa).

Nemojte nasjedati na takve igrice jer svaki put kad popustite, kupujete još jednu kartu za istu predstavu.

sere


Većina žena je jako nesigurna pa ih smeta kad je muškarac samouvjeren (iako ih isti i privlače) ali znaju da je takav muškarac privlačni i drugim ženama, pa će zato učiniti sve da svog muškarca učine nesigurnim i nesretnim kako bi mu mogla reći „Trebaš biti sretan što kao takav jadnik imaš tako divnu i lijepu ženu uz sebe“. (Povezani članak: Igre moći 2: Više opcija, više moći!)

Žene najčešće prigovaraju jer su frustrirane svojim životima i problemima s kojima se ne žele uhvatiti u koštac.( Povezani članak: Životna filozofija žene!)

Umjesto da rade na sebi i izgrađuju se kao osobe, one će svoj bijes usmjeriti na svog muškarca od kojega imaju nerealne zahtjeve i očekivanja – da riješi  sve njihove probleme i bude sretan što to može učiniti.

Također, stalno prigovaraju jer žele vaše vrijeme. Žele preokupirati vaš um svime onim što one žele kako bi samo mislili na to kako njima ugoditi, a ne na svoje potrebe.

Govoriti će kako je ‘pravi muškarac’ uvijek tu za svoju djevojku /ženu, njene probleme i brige. (Povezani članak: Princ na bijelom konju: Zašto dobri dečki uvijek izvise?)

Muškarac će se truditi kako bi ispunio sva ta očekivanja i dobio validaciju za svoj trud i ljubav, i svaki put kad pomisli da je napokon uspio, neki novi problem će se pojaviti.

Što god učinili, žena nikada neće biti zadovoljna za dugo.

Biti će žrtva „muškarčeve nesposobnosti“ da je usreći, jer to je siguran i provjeren način kojim će uvijek i iznova prisiliti muškarca da daje više i više, kao konj koji trči za mrkvom koja visi na štapu ispred njega, ali je nikada ne dohvaća.

Nemojte nasjedati na ovakve emocionalne ucijene i potrebu da vaša ljubav bude prepoznata jer će je žena, čim ne dobije sve što misli da treba, okrenuti i iskoristiti protiv vas.

Nemate kome bilo što dokazivati, osim samome sebi.

Žene prigovaraju i pod krinkom ljubavi.

Reći će da je sve što je učinila bilo radi “vas”, kako bi napokon shvatili da niste u pravu i prestali je povrjeđivati.

Iako muškarci rijetko kada namjerno čini zlo nekome koga vole, ženama nije niti malo žao povrijediti muškarca (kojeg “vole”), kako bi ga naučile lekciji i onda njega okrivile za svoje destruktivno ponašanje.

Kako se izaći na kraj s ovakvim napadima?

Sigurno ste već pokušali koristiti se istim oruđem i prigovarati natrag.

Nažalost, to je potpuno uzaludno jer su žene imune na prigovaranja s muške strane.

Ako je i uspijete pridobiti za nešto, to će u roku od par sati ispariti iz njenog sjećanja.

Koju god pobjedu mislili da ste dobili, ona je na istu pristala jer joj stvar u pitanju nije bitna.

No možda najveća i najpodlija podvala na koju možete pasti je kad vam žena kaže da najviše cijeni istinu i pita vas: „Reci mi iskreno.“

Kad to čujete, ostanite šutite ili odgovorite bilo što, samo joj nemojte odgovoriti na traženo pitanje.

Ako iskreno i direktno komunicirate sa ženom vi joj dajete neograničenu moć nad sobom, a sve pod naivnom pretpostavkom da tako stvarate kvalitetan i zdrav odnos.

Zapravo vi njoj dajete pristup vitalnim informacijama koje će kasnije iskoristiti protiv vas.

Žene ne postavljaju pitanja kako bi vas bolje upoznale ili kao iskaz zanimanja, već da bi stekle kontrolu nad vama. Jako su dobre u čitanju emocija i pronalaženju onih stvari koje će vas izbaciti iz takta.

Najporaznije od svega je što mnogi muškarci bolje funkcioniraju kad su pod pritiskom i kad im se stalno prigovara.

Žene su to uvidjele i koriste to kako bi svog partnera upregnule da im priušti sve što može.

Ako ste i jedan od tih kojima prigovaranje pomaže da učinite više, nikada nećete uživati u plodovima svoga rada.

Sve će biti podređeno udovoljavanju prohtjeva vaše djevojke /žene, a sve što ćete od nje dobiti za uzvrat je još prigovaranja.

Žena je dobar sluga, ali loš gospodar.

Ako želite imati kvalitetan i ispunjeni život morati ćete naučiti ženu držati na „kratkoj uzdi“ i nikada ne igrati njezine igrice, u suprotnom život će vam se pretvoriti u pakao.

Promatrajte i naučite prepoznati razne oblike manipulacije te se imunizirajte protiv njih ili još bolje otpustite takvu osobu iz svog života.

2 misli o “Prigovaranje – tajno oružje žene

Komentiraj